Oct 24, 2022

MIGRACIÓ, DIVERSITAT LINGÜÍSTICA I ART A EUROPA: LA RESIDÈNCIA FABERLLULL D’OLOT ACULL EL PROJECTE LA LANGUE DES OISEAUX

Del 24 al 30 d’octubre, la residència Faberllull d’Olot va acollir les entitats participants al projecte La langue des oiseaux, cofinançat per la Unió Europea, que té com a objectiu encoratjar la formació artística de persones migrants i refugiades i, mitjançant això, contribuir a construir una Europa més inclusiva i diversa.

La reunió de projecte internacional va incloure sessions amb contingut artístic, tècnic i de recerca. Durant les sessions del think tank artístic es van posar en comú els mètodes i els resultats dels tallers d’arts performatives realitzades per les associacions participants (Sens Interdits, de Lió, França; boat people projekt, de Gottingen, Alemanya, MALTE, d’Ancona, Itàlia) comparant-los amb el treball diari de l’associació educativa i artística Djarama, de Ndayane, Dakar (Senegal), representada en aquesta ocasió per Alessandro Fanni, fabricant de marionetes, director financer i responsable de bioconstrucció. També es van identificar els continguts i traçar l’estructura de tres productes artístics del projecte: el Manual per al teatre del futur, la peça de teatre multilingüe Mil-i-un, i el documental La langue des oiseaux.

Les sessions tècniques van aplegar les directores de projectes de Linguapax i les entitats artístiques esmentades per repassar els acords, revisar les regles de comunicació i justificació del projecte, i resoldre dubtes de caire més tècnics i econòmic. El cap de setmana es va dedicar a les sessions de recerca, en les quals es van realitzar entrevistes col·lectives i converses per a la recollida d’evidències sobre l’experiència migratòria i artística de tots els membres del projecte, així com l’experiència de contacte amb el món artístic de la ciutat d’acollida de les persones migrants i refugiades que participen  als tallers d’arts performatives a Ancona, Gottingen i Lió. Gràcies a la coordinació de la Faberllull d’Olot, l’associació local Núria Social va acollir una trobada dels membres de La langue des oiseaux amb el raper/poeta multilingüe Daura Mangara, l’artista polifacetic Xumo Nunjo, docents i aprenents de català i altres residents, on es va parlar dels problemes que han d’afrontar les persones racialitzades en el seu desenvolupament artístic a Catalunya.

amb la col·laboració de:

amb el suport de: 

LINGUAPAX

LINGUAPAX

Linguapax International is a NGO based in Barcelona (Catalonia, Spain), with an International Network formed by seven Delegations and an Advisory Board of 35 experts from all over the world.

La Langue Des Oiseaux – BIRD | Blending | Identities | by | Rehearsing | Diversity | – Sign up for our newsletter to stay updated on project developments